Proizvodi

Bajinobaštanski voćarski region smešten na brdima i obroncama planina Povlena i Tare, poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju kvalitetnog voća. Umereno kontinentalna klima sa velikim razlikama dnevne i noćne temperature blagotvorno deluje na aromu voća.

Pre više vekova u jednom od najlepših sela, selo Pepelj, smeštenom na obroncima paninske lepotice Tare, doslelili su se Ilići. Brzo su uvideli prirodne pogodnosti za gajenje voća. Specifično podneblje – južne padine koje po ceo dan nesebično miluju sunčevi zraci, iznedrilo je voće koje je sadržavalo velike količine šećera, a blizina šuma davala mu je specifičnu aromu. Studena voda izvora zvanog Zmajeva voda davala je posebnu svežinu voćkama pa su njihovi plodovi bili krupniji i slađi od drugih. Od takvih plodova stari majstori pravili su piće koje su služili samo u retkim prilikama i odabranim gostima. Savršen buke davala su mu burad napravljena od stoletnih hrastova. Generacije potomaka nastavile su tradiciju podizanja voćnjaka, pravljenja buradi i pečenja rakije.

Potomci na istim padinama sade voće i peku rakiju i dan-danas. Rakija kao rakija – skoro ista, a ipak različita, pa se uvek govorilo kako je Ilića rakija – pitkija, raspevanija i aromatičnija od drugih.

Generacije su vredno radile, radovale se životu uz piće i pesmu pa tako nastade i rakija “Stara pesma” na radost i ponos sadašnjih i budućih generacija.

Šljivovica “7“

Šljivovica “7“

Šljivovica “5“

Šljivovica “5“

Šljivovica bela

Šljivovica bela

Dunjevača “5“ Barik

Dunjevača “5“ Barik

Dunjevača

Dunjevača

Medovina dunja

Medovina dunja

Vilijamovka

Vilijamovka sa plodom

Vilijamovka

Vilijamovka

Medovina šljiva

Medovina šljiva

Klekovača

Klekovača

Travarica

Travarica